17.2.11

3 ESO. PERSPECTIVA CÒNICA

La propera setmana continuarem amb la perspectiva cònica. Vos deixe ací unes cosetes que vos ajudaran a entrendre-ho millor i a fer els exercicis.

CÒNICA
S'entén per perspectiva cònica la ciència que el dibuixant fa servir per a representar la realitat dels objectes tridimensionals que ens envolten en un pla de dues dimensions, tal i com es veuen des d'un punt fix.
La perspectiva cònica es divideix en Frontal i Obliqua.
Suposem que tots els objectes que es representen en perspectiva poden ser encaixats en cubs o hexaedres, aquests tenen les arestes de les seves cares formant angles de 90º, degut a la seva forma els vèrtex seran triedres trirectangles, és a dir que tot hexaedre tindrà tres direccions en les seves línies i aquestes seran perpendiculars les unes a les altres.
Quan en la representació del cub, dues d'aquestes rectes siguin paral•leles al quadre, la tercera serà perpendicular a aquest. Llavors es planteja una Perspectiva Frontal, que és aquella en la que solament hi haurà un Punt de Fuga o conjunció de totes les línies perpendiculars al quadre.
Quan només una d'aquestes rectes és paral•lela al quadre i les altres dues obliqües, o quan ho siguin les tres, llavors es planteja una Perspectiva Obliqua.



 Entreu en aquest enllaç i podreu practicar un desl exercicis que farem a classe;


 
Aquesta imatge és un exemple d'un dels exercicis que farem.
 
I aquesta altra també però nosaltres ho farem amb una fotografia.
 

 
 
I aquest és un altre exemple d'un altre exercici, no és masssa bo però vos servirà per a tindre una idea.



I ja un últim exemple d'un altre exercici